28/8 En kväll på Operan

I söndags var maken och jag på "Sensommarkonsert" på Göteborgsoperan. Det var alltså en konsert och därför satt orkestern på scenen vilket de ju inte gör annars.

Det måste vara speciellt att vara musiker på Operan. De sitter under golvnivå och spelar och ser aldrig vad som försiggår på scenen. Inte vad som händer i salongen heller för den delen.  Å andra sidan kan det vara en fördel att inte synas av fler än de som sitter på första raderna. De kan slappna av, peta sig i näsan, sitta lite nedhasade på stolarna och till och med läsa en bok mellan varven. Vissa stämmor är inte alltid så frekventa och det kan bli långa pauser mellan trudiluttandet. Då kan man se dessa män och kvinnor tassa ut från diket genom en öppning i väggen och vara borta tills nästa trudilutt. Vart de går vet ingen och i bästa fall kommer de tillbaka i tid. 

Men vad händer när alla musiker plötsligt kommer upp ur diket, får sitta i strålkastarljuset och vara i centrum? Svårt att säga men en smärre chock och kanske blyghet infinner sig säkert när de sitter där och blinkar mot ljuset. "Vad stort det är!", "Vad gör alla människor här, har de inga hem?"  tänker säkert en och annan. När applåderna kommer tar det  en stund innan de inser att de gäller just dem och inte någon svan, Aida, Figaro eller tenor.  Det är de värda.

Något som förvånade mig var att musikerna hade ökat i antal. De som brukar husera i ett trångt dike upptog nu hela scenen. Om alla dessa skulle sitta i diket och spela skulle de inte kunna sitta, än mindre spela. De hade fått stå upp och alla skulle ha måst spela blockflöjt för det skulle inte finnas utrymme för några  armrörelser. En blandad kör skulle eventuellt kunna fungera. Dirigenten hade fått sitta på första raden på parkett och försöka göra sig sedd.

När vi kommer till Operan nästa gång sitter orkestern i diket igen. Vi ser den kanske inte men tillsammans med solister och kör skapar den underskön musik.

25/8 Nödvändiga ting, del 2.

Kommentar:
Snälla "Lillinga!"  Varje tänkande människa som någon gång har varit på resande fot 
och medfört kemisk- tekniska artiklar vet att man köper små plastflaskor på Åhlens  och fyller
på dem från de stora.  Packningen blir lättare och allt får plats i den normalstora necessären
som normala människor äger.
                                                                                                                                      Sign.  "Lättviktig."

Lillinga svarar:
Det är förenat med livsfara att byta flaskor! Helt i klass med Björn Borgs  kalsonger som kan ge utslag i ändan. Läs och lär av följande historia från verkliga livet.

En mig närstående person reste bort några dagar för att besöka sin bror och svägerska. Han hade hällt schampoo från originalflaskan i en liten, praktisk och fin aluminiumdito, inköpt speciellt för ändamålet.  När han åkte hem glömde han den i deras badrum.
 

Efter några dagar ringde brodern och frågade vad det var i flaskan som var lämnad kvar. Han hade nämligen dagen innan öppnat den, sniffat, tyckt att det doftade gott och bestämt sig för att det var rakbalsam. Han blaskade på med friska tag. Några timmar senare hade ansiktet antagit en högröd kulör, han hade kraftig sveda och klåda, stora bölder växte fram (klar överdrift, men det passar bra in tycker jag)  och  han  såg allmänt  risig ut. Han kände sig ännu värre. Det tog några dagar innan allt hade återgått till normaltillståndet.

Sens moral: Köp en större necessär!    Alternativt: Ta inte grejor som inte är dina!


23/8 Kommentarer angående Knäred


Postat av: I.O.
Stopp och belägg! Dra till Knäred så fort inspirationen tryter. Vad är det för ett sätt? Så enkelt kommer du inte undan. Du har numera ett ansvar mot dina trogna läsare, glöm inte det! Du har skapat ett behov och nu måste du leverera. Basta!         
 
Postat av: M.G.

Hej igen på den här bloggen.
Jag håller med Ingemo. NU har du ett ansvar. Vi som läser här har blivit beroende, och det gick ganska fort. Ja, bara så du vet.



Ingalill svarar:
Hoppsan! Det var värst vad ni tog i.
Jag inser att ni - likt hundratals andra läsare som hört av sig - inte klarar av vardagen längre utan en dos "Lillingas"  regelbundet.  Tråkigt för er och himla jobbigt för mig. Ni får vara så vänliga och skaffa er ett liv eller några fler bloggare som kan tillfredsställa era behov. Jag ska inte ensam behöva göra det. Det finns miljoner! Läs t.ex. "My" eller "Söderlund" som har kommenterat bloggen om Knäred. Jag känner dem inte men de har säkert mycket att säga som kan roa er.


23/8 Knäred

Jag kom aldrig till Knäred. Det är svårt att hamna helt rätt när man liftar. Jag blev avsläppt i Fotskäl i stället. Inget fel med den platsen men det var inte Knäred. Jag kommer att försöka igen! Vadstena är ett alternativ.

22/8 Nödvändiga ting

Förra veckan var jag i Hunnebostrand med arbetslaget. När jag packade upp på vandrarhemmet slog det mig att jag hade en väldigt stor necessär. Hade inte tänkt på det tidigare.  Den var så stor att jag gömde den under sängen så att mina tre rumskollegor inte skulle se den. Jag vet att de skulle ha hånat mig och  kastat glåpord efter mig. De är  mycket yngre än jag och hade inte så stora necessärer själva. Jag såg dem inte ens, så små var de.

Min har formen av en resväska, en liten röd sådan....en liten röd barnresväska typ. Den borde räcka tycker jag men det gör den definitivt inte. Först är det alla produkter ( hår-) som ska med och det är stora förpackningar med schampoo, balsam, fönsprej (eng. spray) och vax av något slag så att håret håller sig i schack.  Sedan ska duschkräm, deodorant för fötterna och vanlig, kroppskräm (eng. body lotion) och sminkgrejor (eng. make up-någonting) packas ner. Sminket tenderar att föröka sig medelst delning i takt med stigande ålder.  Det är dagkräm, nattkräm, underlagskräm (eng. foundation) rött (fr. rouge) med stor borste, transparent puder, tre olika ögonskuggor, mascara och ögonbrynsskugga. Dessutom en flaska med rengöringsvätska (eng. cleansing water)  och små bomullsrondeller som används till att ta bort det jag med mycken möda fått på plats. Medicinburkarna har blivit fler och fler. Hårborsten är gigantisk.  Något som måste med är pincetten.  Den är liten men absolut nödvändig. Tandborste och tandkräm ska  ner också.  Sist men inte minst, en förstorande spegel.

Som var och en begriper ryms inte allt detta i necessärresväskan. Då packar jag ner de stora grejorna i plastpåsar och placerar dem lösa bland kläderna. Gott så, men vad jag behöver är en en riktigt rejäl necessär. När jag flyger ser jag damer  som bär på en stor necessär som kallas skönhetslåda. (eng. beauty box) Jag har brukat fnysa ljudligt, titta lite nedlåtande (förlåt alla skönhetslådbärare) på dem och undrat vad de har i den. "Ska det vara nödvändigt?"  Nu vet jag.

En necessär är ett ting för det som man inte kan vara utan på en resa. Problemet är att det är fler och fler saker som är nödvändiga ju äldre jag blir. När jag var ung - på min tid -  hade vi Palmolivetvål (med betoning på li), Nivea och Mum. Punkt slut. Tandborste och tandkräm hade vi också. Punkt. Slut. Punkt.

15/8 Blogga dig smal....

En rimmad dikt



"Blogga dig smal" läste jag på nätet

hur funkar det när man sitter på sätet

timme efter timme och tänker och skriver

äter choklad, bullar och biskvier?


"Jogga dig smal", det vet man fungerar

man svettas, flåsar och transpirerar

kilona rasar och kondisen ökar

när vännerna festar och är ute och krökar. 


"Grogga dig smal",  ja, vad vet jag                                                                                                 

kanske det är metoden som gäller i dag.

Så här kan det gå när man gillar att  rimma

får skylla på trötthet och en ganska sen  timma.



Vad gäller bloggning som bantningsmetod har jag mina dubier. Visserligen springer jag ner och upp för  trappan till datorn oftare än tidigare men ändå... Hjärngymnastik blir det förstås men jag hoppas att jag inte tappar i vikt  där. Den var inte så hög från början.

Jag vill å det bestämdaste avråda från att banta genom att grogga. Det är nog inte bra.


12/8 How goes it?

When I am out and walk see I different things in gardens. Today to example saw I an old mangelbasket in a garden with flowers in. Then  remembered I that we had one in family on  seventytalet. We used it when we walked to and from laundrycottage. But why? wonder  I. It was not so practical, it was broad and big and stichy from broken rotting. No, an IKEA bag is perfect. Å other side need I not longer   walk 100 metres with laundry  for to wash, I can throw down it for stairs. 

Last week I was in town and cut me. I have a very nice frissa and we talked about our holidays.   We talked among other about my hair of course and all products you (I) need for that it shall see out exactly as you want  have it. These products are not cheap, a schampoo costs more than 300 SEK.  I bought it not.

I go not to town so often so I walked  out and in in many shops. It is still sales in shops and you can read signs in windows: Sale, Final Sale, Summer Sale, Special Offer, Open, Closed etc. Am I in Sweden or in England? asked I myself. Why can they not use Swedish language when  we have adekvata words. I suppose that shop owners want seem international. I be irritated.  And why say people  beachen, sorry, speedad, computern, deleta, printa?

Yesterday was I in Trädgårdsföreningen with two friends. We looked at exhibition Göteborgs Lustgårdar. It was much that see on  and very beautiful. Here see you  Karin and me as we look out when we are free from work and look on flowers. Annette is behind the camera, sorry.  
Here see you Karin and me as wee look out when we are free from work and look on flowers.


 

4/8 Om att undvika rynkor runt munnen

När man kommit upp i fyrtio- femtioårsåldern kan det bildas små rynkor runt munnen. Inte kul. Jag upptäckte att när jag pratar formas munnen så att rynkor bildas vi uttalet av vissa vokaler, nämligen o, u,  å, y och ö. Inte bra. Då kan de ju permanentas - rynkorna alltså. När man uttalar a, e, i och ä   slätas rynkorna  ut.  Om jag byter ut o, u, å, y och ö mot a, e, i och ä undviker jag att det bildas rynkor och språket får helt nya dimensioner på köpet. Man behöver inte vara konsekvent när man byter ut vokalerna, det är roligare så.

I arlighetens namn kan det bli svärt ibland att fersta vad jag säger men det skapar manga  tillfallen till samtal ach diskessianer. Pa det viset kan man fa nia vanner. Ivanner med fär den delen. Men allt har sitt pris äch ni gäller det att se ingre it än man är.  Preva ne sjalva främfar spegeln sa kammer ni att äpptäcka samma sak säm jag.  Missträsta inte, trana med de ilika vakalerna sa kenns allt lettare.

I eftermiddag hade jag tankt att ta bissen till stan far att kepa farger men ne vet jag inte. Det regnar ach blaser sim katten.

RSS 2.0