31/7 Besök på Länkarna

Vinkade av svågern och svägerskan vid 8.30-tiden efter frukost under parasollen. Barnbarnet och jag tog det lugnt hela förmiddagen men till slut fanns ingen återvändo - vi var tvungna att gå och ta oss ett dopp.  Jag var i två gånger! Inom loppet av en timma!

Barnbarnet fick bestämma middagsmat i dag och det blev fläskpannkaka med lingonsylt, hans favorit. 

På kvällen gick vi till  Länkarna. Vi har aldrig varit där förut eftersom vi är nyktra av bara farten. Vi har en bekant som  bjöd in oss till utmärkelsemöte. Fem personer blev uppmuntrade med blommor och applåder för att de varit nyktra  från 3 månader till 12 år. Vi sjöng Länkarnas  kampsång och drack kaffe och åt tårta. Barnbarnet (11 år) var med och han gjorde en klok reflektion. Han tyckte att en som varit nykter i 1 månad borde få mer applåder och uppmuntran än en som klarat 12 år  eftersom det nog är svårast i början.  Vi lärde oss mycket denna kväll.

30/7 Päronrumpa

Åt frukost på altanen. Gick till affären och handlade saker jag glömde i går.

Maken kom tidigare hem från jobbet och hade hämtat 11-åriga barnbarnet på vägen. Senare på eftermiddagen kom svågern och svägerskan på besök och de stannar till i morgon. De bor i London och är hemma på semester.

"Grabbarna" cyklade till badet medan svägerskan och jag kunde konstatera att hon är ett äpple och jag ett päron. Detta blev vi varse när vi tittade på Stilpoliserna.  Att hon var ett äpple hade jag inte räknat ut men päronet är självklart. I alla fall när det gäller rumpan. Jag fattar inte hur lång en ända kan bli. Jag tycker dessutom att den drar sig neråt allteftersom åren går. Var ska den sluta? I knävecken? Sådana problem har inte ett äpple.

På kvällen åt vi kräftor på altanen och njöt av den vackra solnedgången.


RSS 2.0