30/7 Incidentrapport

Vi lever farligt, vi som bor på öarna i Göteborgs norra skärgård. Jag cyklade till apoteket vid tvåtiden och det gick fint och lätt. Värre var det på hemvägen eftersom det blåste upp något alldeles kolossalt  
Foto: Ett hav i storm
Att cykla hemåt i sådan kraftig motvind som det blev gjorde att jag knappt fick luft.  Dessutom var jag sååå nära att kastas över ett lågt räcke med cykel och allt och ner i vattnet vid sidan av cykelbanan. Vinden tog tag i ekipaget och jag vinglade till men lyckades undkomma total katastrof (jag är inte vattentät) genom att hålla tungan rätt i mun och med iskallt lugn styra ifrån räcket, sakta men säkert.  Att allt slutade så väl måste bero på att jag  har cykelhjälm. Glöm inte ta på den, flickor och pojkar! Varför inte köpa en ny förresten?
Snygga och smarta cykelhjälmar ifrån danska Yakkay   



29/7 Vårdcentralen

                                       


I dag fick jag söka akut på Vårdcentralen - igen! Gör inte annat verkar det. Har ont i det ena knät men det är inget ovanligt, det kommer och går och har så gjort i tjufgofem års tid. Men på lördag åker jag bort några dagar och då behöver jag ha båda knäna i toppform eftersom jag vill kunna promenera.

Det märkliga var att i dag började jag få ont i det andra knät också och det tyckte doktorn var underligt. Det tycker inte jag eftersom jag har två och de är ganska lika varandra. Fast han vet förstås bäst. Men ännu märkligare var att jag hade mindre ont när jag gick hem igen. Det kanske räcker att jag närmar mig en sjukvårdsinrättning så blir jag kurerad. Skall testa det seriöst nästa gång jag har behov av vård. Det är pengar att tjäna där.

29/7 Du är utvald

Grattis!


Du är vår 999.999 besökare!

Du blev kl. 21.19.21 utvald som en

möjlig vinnare av en ny LCD-TV.


Om du är utvald, gå vidare här:

www.utvald-vinnare.se


Detta  meddelande fick jag när jag skulle logga in på bloggen i går. Jag har en mycket skeptisk inställning till dylika erbjudanden så jag klickade inte på länken men  förundrades över formuleringen. "Du blev utvald..." står det först, sedan  "Om du är utvald..." 

Döm om min förvåning när jag, en timma senare, skulle logga in igen fick samma meddelande. Det var bara tiden som var ändrad. Inte nog med det, det hände i morse också. Jag blev eventuellt utvald vid tre olika tidpunkter.  Det känns speciellt.

Vad trött jag blir.

Tänk om jag hade vunnit en sådan här ful...

Se hela bilden
 


28/7 Namnbyte

Jag har bytt namn på bloggen. Från "I huvudet på Ingalill" till "Om ditten och datten". Båda namnen signalerar intelligens och briljans, kanske främst det första, men på grund av besöket hos optikern i dag kände jag mig tvingad att byta. Eftersom det enligt honom är ras i hjärnan vore det förmätet av mig att rubricera mina inlägg med löften om aktivitetet i nämnda kroppsdel. Helt borta är jag väl inte - än - men ändå. 

Hittade denna bild och förklaringen till raset. Jag har tråkigt. Skall försöka ändra på det.
                                        

28/7 Skoskav

I GP i dag berättade en kvinna om sina intressen: skogen och krogen. Det var roligt. Om jag skulle försöka vara lika fyndig skulle det bli....nej, det kunde jag inte...läsa och jäsa möjligen men det var ju inte så kul. Havet och skoskavet rimmar men vem vill ha skoskav som intresse.?


"Jag slapp skoskav i alla fall"
var kommentaren till denna
bild. Ja, det är ett skäl så gott
som något. Undrar var jag
kan köpa dem...

21/7 Jag är inte blåst!

I förmiddags tog jag bussen till stan för att gå på bio med barnbarnet, Ice Age 3 i 3D. Jag går inte ofta på bio, det blir kanske 0,5 besök per år, så det var en spännande händelse för mig. Filmen var i 3D och därför fick alla besökare en plastpåse med ett par rejäla glasögon i. Både barnbarnet och jag såg mycket intressanta och coola ut när vi fick på oss dem.  Tyckte vi i alla fall.



Resumé:

Mammutarna väntar barn. Ekorren försöker fortfarande få tag i ekollonet. Han hittar dessutom en tjusig ekorrdam och de blir ett par så småmingom. Till att börja med är de dock bistra konkurrenter till ekollonet.

Kattdjuret har tappat stinget och lämnar de andra. Sengångaren är ledsen för att han inte har någon familj och lämnar också han de andra. Velar bort sig och hittar tre ägg som han adopterar. De kläcks och han utropar sig till mamma för tre dinosaurieungar. Mamma dinosaurie saknar sina ägg som hunnit bli ungar. Sengångaren och ungarna hamnar i en dinosaurievärld där den biologiska mamman får tag i både ungar och adoptivmamma. Nu adopterar dinosaurie-mamman adoptivmamman.

Mammutarna, både den gravida och blivande pappan, ger sig av för att leta efter sengångaren tillsammans med kattdjuret, som kommit tillbaka, och de två små filurerna som jag inte vet vad de är. De möts av en enögd iller eller vessla som är göteborgare och heter Buck. Han är fullständigt orädd och lika käck som en riktig göteborgare. Han har tidigare haft ihop det med en osesdvanligt ful ananas berättade han. Ja, sen så blir det action både här och där och Buck leder dem till sengångaren som därmed är räddad. Mamma mammut föder en unge mitt under värsta kalabaliken och den heter Kivi. Sedan tågade alla tillbaka till istiden, anförda av Buck. Han tänkte följa med gänget först men ångrade sig i sista stund.

Citat ur filmen:
"Vad är det"?
"Det är blåsten som talar till oss".
"Vad säger den"?
"Vet inte, jag är inte blåst".


19/7 Dödläge

I fredags var jag på vårdcentralen. Denna dag började med ett nytt besök då jag reklamerade fredagens behandling eftersom tillståndet hade förvärrats. Vad hjälpte det? Inte fick jag några pengar tillbaka utan tvärtom. Dessutom ett nytt recept på en annan antibiotika att prova. Jag lider av något som doktorn inte vet vad det är. Jag vet  inte heller så det är dödläge vad gäller diagnosen. Men prognosen är antagligen god. Hjälper inte den nya medicinen finns det oändligt många sorter att prova och då har jag  tillfrisknat - eller avlidit, sånt händer. Jag hoppas på det första men kan leva med att dö också. Fast helst inte på semestern. Den som lever får se.
                                   
                                                          Detta är en arrangerad bild.


17/7 En liten geting

Nu är den på gång och vi kommer alla att bli vaccinerade inom en snar framtid. Problemet är att få ihop personal till detta jobb. Man har talat om att återanvända pensionerade sjuksköterskor. Jag har kommit på lösningen på problemet. Utnyttja dessa personer i vårt samhälle som är bra på att hantera nålar. Vi har textillärare, tatuerare, skräddare, gravörer, broderikunniga damer och herrar m.fl.
   


 

De har vanan inne och tackar nog inte nej till lite extrajobb. Då skulle vi kunna säga:
"Jag har varit hos tatueraren  på Kungsgatan och fått en spruta" eller
"Syfröken stack mig på slöjdtimmen" eller
"Jag fick ett stick hos skräddaren när jag provade kavajen."

Ett djärvare grepp vore att preparera getingar, bin, humlor och mygg.
"Jag har tagit mig en geting" får plötsligt en helt ny innebörd.

                                            
                                     Tala om utvecklingspotential

10/7 Bye, bye Skåne

I går  kväll var vi hemma igen efter vår lilla utflykt till södra Sverige. I onsdags morse startade vi med att hämta en mycket trött tonåring som skulle få skjuts till Brösarpstrakten där övriga familjen vistas för tillfället. Den tonåriga damen sov 99% av bilfärden och var därför till noll besvär.  Vi stannade till  i Varberg för att titta på makarna Billgrens utställning.  En gång fick vi väcka passageraren  eftersom hon sagt att hon hade gjort smårgåsar till sig och oss och vi var hungriga. Hon rafsade upp dem ur väskan och somnade om. De räddade livet på oss.
Här är det fina huset på leveransadressen och bild på kaka och kaffe. Och mjölk.
   

Vi tog oss till Åhus där vi promenerade runt en stund   och detta är torget.

Sedan var det Kristianstads tur för ett kort besök och därefter nosade vi upp Bäckaskog slott.
 Det var pampigt men lite bedagat dock. Vi fick ett fint rum med gulliga rullgardiner  och åt en god middag på kvällen.
   Gulliga rullgardiner
   Här satt jag när jag lade min make up.

 Utsikt från fönstret.


 En låååång slottshotellkorridor.

På torsdag morgon körde vi mot Höganäs och besökte Viken, Mölle, Arild och sedan vände vi motorhuven mot norr. Vi stannade till hos vänner på vägen för ett sjukbesök. H-R fick ett nytt knä för en vecka sedan. Vi beundrade bandaget och sedan drack vi kaffe.






10/7 Fönsterputs

I dag kommer systern och svågern hit och de stannar i två veckor. Då blir det liv i luckan igen sedan barn och barnbarn åkt hem. (Maken och jag tillsammans är inte så underhållande som man kan tro).
 Det lilla kyffet de är hänvisade till är städat och fräscht men fönstren har jag sparat  till absolut sista stund eftersom det är så tråkigt att putsa dem. Vädret var tyvärr inte det bästa men de var så smutsiga så det var bara till att greppa hink och trasor och sätta igång. Att det regnade var inget hinder, det måste göras. Innan var de skitiga och strimmiga, nu är de rena och strimmiga. En klar förbättring.

7/7 Träsk sökes


Nu kan jag komma ner i träsket ordentligt - som jag alltid önskat. Eftersom jag under många år närt en önskan att få idka gyttjebrottning utan att ha hittat någon gyttja att brottas i, läste jag i GP denna morgon om träskfotboll. Fotboll är inte riktigt min grej men tror inte att det har så stor betydelse i det här sammanhanget.


Spelet går till så att man spelar fotboll i ett träsk. Enklare kan det inte bli. Det finns inte några regler, det viktigaste är att det är roligt och underhållande.

Nu gäller det bara att hitta ett träsk och de växer antagligen inte på träd i denna del av världen. Enareträsk känner jag till men det är inte aktuellt. En fotboll har jag och tror inte det blir några svårigheter att skrapa ihop ett lag. Jag känner många sextioåriga damer som bara längtar efter att få kravla runt i gojan och lattja med bollen.

Vänta bara, snart går startskottet!

6/7 Säg som det är

Det blev dåligt väder precis som jag önskade. Tack för det! 

  

När vi säger att det är  dåligt väder förstår alla att det är mulet, kallt och regnigt. Vem har bestämt det? En person med t.ex. solallergi (om det finns) tycker att värme och sol är dåligt väder. För att slippa förvecklingar och missförstånd gör vi så här i fortsättningen:

Vi säger som det som det är, objektivt  och utan krusiduller. Är det soligt säger vi att det är just det, regnar det småspik säger vi att det är regnigt. Inget värderande. Kommunikationen med andra kommer att blir mycket enklare i fortsättningen.

5/7 Fler annonser

De får tala för sig själva:

Hur gammal blir du?
Nyfiken? Gör vårt test! Baserat på de senaste rönen.


  Kan Du Hålla i Minnet?
Kan du hålla i minnet ditt bröllop? Delt i under-sökningen om bröllop och vind för 3500 kr. till H&M!
    

5/7 Hurra!

Några annonser från Facebook:

Hurra - Är du 58 år?

Då är du en av de 99 utvalda till
undersökningen där du kan vinna
en resa! De första 50 deltagarna
får 1 Tshirt och 5 gåvor. Klicka här.


Hurra - Är du gift?
Vi söker 500 kvinnor till den stora
Bröllopsundersökning, där du kan
vinna 3500 till ditt supermarket och
få många gratis gåvor!    

3/7 Var är den svenska sommaren?



Jag längtar efter dåligt väder,
vill ta på mig varma kläder.
Jag är trött på sol och  hetta.
Detta kan inte vara det rätta.

Jag vill ha mulet och lite kyla
så jag slipper att sitta och yla
över värme som ger mig slag.
Åtminstone en eller annan dag!

Svenska sommar'n, vart tog du vägen?
Nu är du bara en gammal sägen.
Kom igen nu och visa gamla takter,
åtminstone här i mina trakter.

2/7 Smal men lång

Nästa vecka åker maken och jag till Skåne för lite luft- och miljöombyte. I mitt sökande efter hotell hittade jag denna beskrivning av ett rum: 

                                          

                   Grandlit rum med havsutsikt, säng 14 cm bred, 1895,-

Grandlit som är 14 cm är originellt, för 1895 kr dessutom.  Grand kanske står för att sängen är smal men exeptionellt hög eller lång.  Hotellet  erbjöd "Romantikpaket" och rummet borde i rimlighetens namn ingå i det. Annars kan de marknadsföra det som "Motionspaketet", "Innovationspaketet" eller "Sömnlös i Mölle-paketet". I det sistnämnda skulle hotellet kunna erbjuda "Synden i Mölle"  som gratis tillägg. Det lär ha funnits en sådan -  kanske lever den än.


RSS 2.0