14/11 En fredag

Det var jättesvårt att ta sig ur sängen i morse men med en järnvilja gick det  till slut. När jag skulle hämta tidningen i brevlådan var jag klädd som följer: vit bomullspyjamas, kraftiga sportskor och rosa  frottémorgonrock. Pricken över i-et var ett stort golfparaply.

Jag tog bilen idag för jag skulle till stan direkt efter jobbet och träffa K. Det var tur, för regnet öste ner. Stannade vid ICA och tog 9 st Metro. Var i skolan 07.10.

Kollade postfacket, hejade på I-M och gick sedan till klassrummet. Förberedde dagen och kollade e-posten. Klockan åtta kom M och sedan droppade eleverna in en efter en. Alla i tid! Kl. 08.20 satte vi igång med dagens arbete. På rasten gick M till personalrummet och hämtade kaffe till oss.

Efter första rasten hade klassen musik och då fortsatte jag med planeringsarbetet. Förberedde engelskalektionen och nästa veckas läxor.

I bamba fick vi Flygande Jakob och det smakade bra. Några flickor i nian tyckte att det var roligt att låta maten flyga över bordet med anledning av maträttens namn. Tjut och skrik och skratt och jag blev irriterad.

Direkt efter lunchen gick S och jag till bilioteket och där satt vi tills lunchrasten var slut. Upp till klassrummet igen för en sista lektion för veckan och Nutidskrysset. Efter 20 minuter gjorde vi ett avbrott och gick till ett angränsande klassrum där en niondeklass redovisade sitt Storylinearbete om energi. De bjöd på alkoholfri cider och salta pinnar vilket ökade  klassens intresset med 100 %.

Tillbaka till klassrummet och rättning av krysset. Ganska många sura miner när det var rättat. Det var svårt den här veckan tyckte vi. Tjugo minuter kvar tills skoldagen var slut och dem spenderade vi i sofforna framför TV:n och videofilmen Hook. Sedan var det hej då och trevlig helg. Jag hade förberett min reträtt så det var bara att släcka lamporna och sticka till bilen.

Väl i stan träffade jag K och vi gick runt och tittade lite i klädbutikerna. K sökte en  kofta och hittade en fin röd på NK.  Gick sedan till Ahlströms och jag köpte en tårtbit! Det är inte varje år det händer, ska jag meddela. Vi pratade och pratade och till slut hade vi druckit ur och ätit upp. Ut igen och promenaden gick mot Götaplatsen. Vi tittade in i alla möjliga butiker på vägen och upptäckte dessutom att Bohusslöjd har flyttat till Teatergatan!

K:s parkeringstid på Heden gick ut och jag gick tillbaka till P-huset i Nordstan. Inte raka vägen förstås, det finns mycket att titta på. Betalade 80 kr (!) för parkeringen och körde sedan hemåt. Maken tillbringar natten i sovsäck tillsammans med barnbarnet så jag la mig i soffan och satte på TV:n. Somnade förstås men vaknade efter en stund och då skrev jag detta. Nu skall jag gå och lägga mig....Kom precis på att jag kört en maskin med tvätt. Det hade jag glömt. Men sen...God natt!

Kommentarer
Postat av: Karin

Jättetårtbiten som du satte i dig - var den verkligen så god som du hade tänkt dig? Det förvånade mig att du valde den. Sedan klagade du över att du var så mätt - det kanske dröjer innan du väljer en sådan maffig tårtbit igen. Tack för hjälpen med att hitta den rätta koftan till mig. Du kan nog få anställning i en klädesaffär - expediterna hade aldrig klarat det du lyckades med. Tack! K

2008-11-15 @ 21:03:39
Postat av: Ingalill

Jättetårtbit! Den var ju pytteliten! Men mätt blev jag... Det där med shoppingassistent kanske skulle vara något för mig som pensionär. Då kan jag handleda äldre damer (65+)och ge råd om tröjor och byxor. Tack för tipset!

2008-11-15 @ 21:28:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0