5/10 Återkomsten

Klockan 15.40 i går landade vi på svensk jord efter en vecka i sol och värme i Almunecar i södra Spanien. (Vi har haft stora problem att uttala namnet kan jag säga. Men det spelar ju ingen roll just i detta forum.)

             Det har varit en fantastisk vecka. Först därför att båda barnen och barnbarnet var med. Sedan för att huset vi hyrde var helt fantastiskt; vackert och ändamålsenligt med terrasser i olika nivåer och  en härlig pool som vi använde flitigt, ett välutrustat kök och tre badrum plus en toa vid poolen.  Det var högt beläget på ett berg med utsikt över havet. Enda "nackdelen"  var de  51 (femtioen) trappstegen från gatan till ytterdörren. Höga trappsteg. Men jag såg trappgåendet som dagens träningspass och då fick ansträngningen  en djupare mening. Sist men inte minst det härliga vädret, 25 grader i skuggan och underbara ljumma kvällar.
            
När vi hade varit där ett par dagar kände vi oss lite trötta och hängiga. Dottern och jag hade dessutom huvudvärk. Vad berodde detta på? Sonen i familjen  löste problemet nästa morgon: vi hade köpt koffeinfritt kaffe! Undra på att vi var låga! Han konstaterade  att han hällt i sig flera koppar på morgnarna helt i onödan. Livet kan vara jobbigt ibland.

Vi tog det lugnt hela veckan. Åkte iväg på några utflykter till Granada, Nerja, grottor i Nerja och en liten vacker by som hette Friligiana. Vi gick förstås omkring i gamla stan i stan också men mesta tiden tillbringade vi vid poolen.
  (Jag är själv mycket överraskad över  att jag kunde komma upp på en luftmadrass. Senast det hände var nog för 35 år sedan.)

Tillbaka till verkligheten:
I natt blåste det ganska häftigt och när vi steg upp i morse och tittade ut såg det ut som om en tyfon dragit fram. Våra stora krukor hade blåst omkull och en förvaringsbox för dynor fick vi gå och  leta efter. Vi hittade locket på gräsmattan men själva boxen låg på berget en bra bit bort. Dynorna som låg i lådan är spårlöst försvunna.

Kommentarer
Postat av: Christina

Hej

Vilken härlig semester ni har haft=)

Men vad det måste ha blåst på Hönö, här lite norr om er märker vi ingenting.

Hälsa Jörgen från oss.

2008-10-05 @ 15:54:25
URL: http://www.hemsida.net/christina/
Postat av: Ingalill

Ja, semestern kan vi inte klaga på. Helt underbart har det varit.



Märkligt med blåsten. Ni har antagligen inte så många lösa pinaler som vi. Våra dynor är kanske i närheten av Långesand vid det här laget...

2008-10-05 @ 16:23:37
Postat av: annastinakempe

Hej! Visst är det fint i Frigiliana,där har vi ätit många creme caramel. Vi landade mitt i värsta stormen,5 timmar försenade, fy.

2008-10-15 @ 19:12:47
Postat av: Ingalill

Ja, det var fint där, en riktig sagostad. Landningen verkar inte rolig men jag vet ju att du är tillbaka hel och hållen. Tur det.

2008-10-15 @ 21:19:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0