10/4 Hola!

I onsdags morse åkte maken och jag från Landvetter med siktet inställt mot New York. Kom fram vid lunchtid. Vi gick runt lite och shoppade på Macy's. Sedan var det dags för opera. Vi hade beställt biljetter hemifrån och onsdagen var enda dagen som passade.  Vi räknade med att vara lite trötta men vad gör man inte för en dos kultur!

På Metropolitan Opera House är det svårt att bli av med ytterkläderna.  Det finns  en liten garderob för inlämning av minkpälsen, bara ett hål i väggen. De allra flesta har kappan i knät eller så sitter de på den. Föreställningen den kvällen var Kärleksdrycken av Donnizetti. Det var säkert inget fel på den men vi hade stora svårigheter att hålla oss vakna. Detta trots en mycket obekväm sittställning med knäna under hakan. Trångt kallas det. Vid pausen sa jag till maken att vi kanske skulle åka till hotellet och sova i stället för att göra det där men han räknade med att vi skulle piggna till efter hand. Pausen var välbehövlig men den hjälpte inte andra akten ut.  Två gånger  ryckte jag till och vaknade av att jag "tappade" huvudet. Eventually tog föreställningen dock slut och vi kunde åka därifrån och sova vår skönhetssömn. På femtonde floor.


Tunnelbanan sedd från the platform.

På torsdag förmiddag var målet lower Manhattan. Hoppade på Metron och upptäckte efter ett par hållplatser att vi åktenorrut. Hoppade av, bytte plattform och kom på rätt tåg. Vi åt lunch ute med utsikt mot Brooklyn bridge.
Från lunchresturangen.

Sedan tog vi oss upp på nämnda bro och promenerade över till Brooklyn. Det var en fantastisk promenad som tusentals andra gjorde samtidigt.


Fortsättning följer...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0