13/1 Home, sweet home

Att sitta och skriva inlägg på hotellrummet var svårt. Inspirationen infann sig inte riktigt beroende på att allt gick så kolossalt långsamt. Internet fungerade lite si och så, ena stunden var det bra fart, andra segt som tuggummi. Tålamodet räckte inte till riktigt. Men nu, hemma vid den stationära datorn känns allting bättre.

I går på påskdagen hade vi bestämt att vi skulle titta på "Easter parade" på Femte Avenyn. När vi frågade på hotellet vid  vilken gata sa de  29:e. Väl där såg vi varken Easter eller Parade så vi vandrade norrut. Frågade någon igen  och fick svaret att den var på 35:e. Vi gick och gick och gick, förbi 35:e och vidare men ingen parad. På vänster sida låg en kyrka och vi stannade till eftersom folk strömmade in. Det var påskdagsgudstjänst och det skulle förekomma både körsång, orgel- och brassmusik läste vi på en skylt. Vi räknade med att paraden skulle fortgå några timmar så vi gick in. Vi kom lagom för att få  plats längst bak och efter en stund var den fylld till sista plats. Korset i koret var helt täckt med vita blommor och runt om på läktaren hängde stora vaser, också med vita blommor. Vi fick vara med om en fantastisk
gudstjänst med underbar musik.

 

Sedan var dags att röra på sig igen. Inte förrän vid 55:e gatan började vi ana att något var på gång när det började bli trångt att komma fram. Avenyn var avstängd ett par hundra meter och där innanför avspärrningarna var det knökat med folk. Vi hade väntat oss en parad à la Chalmeristkortegen men så var inte fallet. Folk gick omkring, helt planlöst och utan ordning, och visade upp sig i festliga hattar och de som inte hade något på huvudet fotograferade de andra. Det var härlig stämning och solen sken och alla var som en enda stor och härlig familj.

 

 
    
  

Denna dam hade inte behövt ha hatt för att väcka uppmärksamhet.



..och här står jag utan hatt och äter på en pretzel.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0