3/2 Soffa på villovägar

I dag åkte jag till stan för ett halvakutbesök hos tandläkaren. Han hittade inget fel trots röntgenundersökning och tog inget betalt. Ett ganska positivt besök alltså. När jag kom tillbaka till skolan och gick över skolgården möter jag M som är rasande. Hon sa saker som inte lämpar sig i skrift men hon var ARRRRG.

När hon hade öppnat dörren till klassrummet efter lunchen för att släppa in sig själv och eleverna  möttes de av en viss oreda i klassrummet. Dessutom saknades något, en blå soffa. Hon vände förstås tvärt och kastade sig ut i korridoren för att leta efter den. Efter visst detektivarbete fann hon den i en korridor en bit bort. I soffan hade någa gossar parkerat sig och de ville ha 10 kronor för att resa sig upp och överlämna soffan till henne. Mycket ska man höra innan öronen trillar av. Nu var det dock inte de som hade lånat soffan, de bara utnyttjade den. Sa de. Antagligen var det så. Med hjälp av en lärarkollega och en positivt inställd elev som befann sig i närheten kånkades soffan tillbaka till vårt klassrum.


Hur kom soffsnattarna in i klassrummet? Hur kom de på idén att snatta soffan? Vilka är de? Det är frågor som ännu inte fått svar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0