4/6 Utförsbacke

Nu går det utför med det mesta - på min arbetsplats i alla fall. I måndags tackade  diskmaskinen  för sig och i tisdags kollapsade kopieringsapparaten. Av utmattning i båda fallen får man anta.
                                                    
Dessa två teknikens underverk, tillsammans med kaffebryggarna, är de grundvalar som skolan vilar på.  Utan dem stannar verksamheten, eller ändrar karaktär i alla fall. Nu måste alla diska  kaffemuggen för hand och det vållar  problem. Var ska vi ta tiden ifrån till det? Från lektionerna? Tja, varför inte? Det är inte precis några studievilliga elever i skolan dessa sista dagar på läsåret. Många av dem sysslar med att kasta vattenfyllda ballonger bittida och sent och det är ju roligare än svenska och slöjd. Då behöver vi inte heller nyttja kopieringsapparaten så det är lugnt. 
                                                           

Kaffebryggarna fungerar som de ska, tack och lov. En elev kom i dag på ett kreativt sätt för skolan att spara pengar  i dessa bistra tider. Han tyckte att lärarna inte skulle få gratis kaffe, det kostar ju  pengar och de dricker det ju bara...? (Undrar vad han gör med kaffet?) Okunniga ungdom! Det är ju kaffet som håller oss vid liv, ger mening åt arbetsdagen och är ljuset i slutet av tunneln. Ta bort kaffet och vi ansvarar inte för vad som kan hända:  pedagoger som går bärsärkagång,  klättrar på väggarna, har högläsning 80 minuter utan rast,  rättar nationella prov på lektionstid och  låter eleverna fylla i sina egna närvarorapporter. Det kan gå så långt att eleverna tar över. En sådan skola vill vi inte ha! Titta bara på bilden nedan och envar kan ana scenariot.


              Som en kollega till mig uttryckte det en gång: "Kaffet är skolans främsta mål". Kan det sägas bättre?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0